OM OSS

Østenfor sol og vestenfor måne

Noe av det flotteste vi vet er vakkert håndtverk og gode materialer i naturfibre. I en industrialisert verden hvor alt går fortere og fortere, hvor alt skal være billigst mulig og hvor tanken om gjenbruk nesten ikke eksisterer synes vi det er viktig å ivareta og vise fram noe av det vakre som lages av kvinner og menn, rundt om i verden.

På våre reiser i øst og vest har vi tatt med oss noe av dette vakre hjem til Norge.

Nå har vi lyst til å dele det med deg og har kjøpt med oss lekker silke, fargerik bomull, myk alpakka, glitrende perler og paljetter satt sammen til vakre vegg- og sengetepper, kule vesker, lekre silkeskjerf, varme sokker

og mye mer.

Vi ønsker med dette å bidra til å ta vare på en verdifull håndtverkstradisjon og også være med på å skape arbeidsplasser til de som virkelig trenger det.

Like før jul i 2017 var vi igjen en tur i India og der møtte vi elefanten Gody,

et møte som berørte oss på mange måter. Dette møtet ga oss ideen til navnet til nettbutikken vår.

Hva fremtiden bringer vet vi lite om, men vi lover deg å fortsette vår skattejakt,

og la deg få være med på reisen.

Namaste

Per & Kari

Per Svendsen

Per  er og blir en globetrotter, så lenge han kan huske har han hatt lyst til å utforske verden. Allerede som 18 åring reiste han til India for aller først gang og møtet med dette fargerike landet har satt sine spor.

Per har i mange år vært opptatt av vikingtiden og historien bak ornamentikken i funnene fra denne tiden. Dette ga han inspirasjon til å utarbeide en vakker kolleksjon av sølv og messingsmykker inspirert vikingtiden.

Kari Hestnes

Kari er lidenskapelig opptatt av farger, noe som klart kommer fram i hennes kreative og nytenkende strikkedesign og kunst. Hun har arbeidet som strikkedesigner siden midten av -80 tallet og driver i dag sin egen nettbutikk, Karihdesign, hvor hun selger egne strikkedesign og strikkebøker.

 

Kari arbeider også som fotograf, kunstmaler og er også forfatter av strikkebøker, 13 i tallet.

Sammen startet Per og Kari garngrossistfirmaet Du Store Alpakka hvor de inporterte alpakka garn fra Peru, strikkepinner fra India og håndlagde knapper fra Nepal.

På en av sine første resier til Peru traff de en liten jente høyt oppe i Andesfjellene og dette møte ble skjelsettende for dem begge. De ble så dypt berørt at de bestemte seg for å bygge en barneskole, Mirasolskolen, til alpakkagjeternes barn. Som sagt så gjort - i 2007 stod Mirasolskolen klar til å ta imot 50 barn og i dag står skolen på egne ben.

Nå har Per og Kari solgt Du Store Alpakka som er godt ivaretatt av House of Yarns, men som de grunderne de er klarer de ikke å ligge på latsiden.

Derfor ønsker de nå å invitere deg med inn i sin verden av tekstiler som de finner på sine reiser rundt om i verden.

  • Facebook Social Icon

© 2017

by Kari Hestnes, www.karihdesign.com - Contact: kari@balanzen.no